Krydsfiner

Over 25 års erfaring med salg af krydsfiner. Om det er krydsfiner til altan, trailer eller store projekter.

Har du brug for finer, så har vi dem.

Krydsfiner til hele industrien

I mere end 25 år har Pladelageret været leverandør af krydsfiner til industrien. Vi har stor erfaring med at håndtere og udvælge krydsfinerplader af den højeste kvalitet, der passer perfekt til projektet. 

Krydsfiner bruges i flere projekter og er findes i flere træsorter. Det er derfor vigtigt at udvælge den helt rigtige plade til jobbet.

Finerplader i mahogni, okoume, teak eller birk?

Når du vælger Krydsfiner, handler det ikke om hvor stort eller billigt det skal være. Der findes flere forskellige træsorter finerplader produceres af, der alle har sine egne egenskaber og styrker.

Om det er udseende, holdbarhed eller anvendelsen, så er det vigtigt at vide hvilke træ finerplade der passer bedst.

Mahogni finer

Mahognifiner bruges ofte til indendørs beklædning, til skibsaptering eller indendørs listebeklædning fordi træets varme og mørke udtryk giver en klassisk elegance.

Okoume finer

Man bruger særligt okoumefiner til indendørs beklædning, f.eks. på skibe, da det er mere resistent mod fugt. Den har en typisk en lys rosa farve, men ved lakering eller oliering får træet en mørk, gylden nuance, der ligner mahognifiner.

Okoume bruges derfor ofte som et alternativ til mahogni.

Birkekrydsfiner

Birkekrydsfiner er plader fremstillet ved at presse flere lag af finer sammen. Denne metode giver en stabil plade med mange anvendelsesmuligheder, er ideel fx til møbler, inventar og køkkener.

Birk er en naturlig lys træsort, som er særligt brug i nordisk indretning.

Teak finer

Teakfiner er ekstremt holdbart og er meget resistent imod fugt. Teak har en gylden farve, men kan variere afhængigt af oprindelsesland.

Teakfiner bruges ofte til skibsaptering når man ønsker et klassisk og eksklusivt udtryk.

Krydsfiner til flere opgaver

Krydsfiner bruges i mange forskellige projekter. Derfor er det vigtig at vælge det rigtig træ, mål og sammensætning. Om det skal være filmbeklædt, have en glat eller rå overflade eller om det skal være skridsikre plader.

Vi har krydsfiner der passer til flere typer af projekter eller funktionaliteter .

Har du brug for rådgivning omkring hvilke finerplader der passer bedst til dit projekt, så kontakt os. Vi er eksperter i krydsfiner

Spørgsmål omkring Krydsfiner

Hvordan laves Krydsfiner?

Krydsfiner er kendetegnet ved, at man limer flere lag af tynde finerplader sammen. Dette giver en formstabil og robust plade, der kan anvendes til mange forskellige formål. Kvaliteten af finerpladen afhænger af flere elementer, som f.eks. træsort, lim eller tykkelsen i mm. 

Kan krydsfiner tåle vand?

Ikke alle krydsfiner plader har godt af vand. Krydsfiner, der er lavet af okoume eller teak har en større modstand og residents imod fugt. Dette skyldes det høje indhold af naturligt olie i træet. Har man behov for, at træet skal modstå vand bedre, vil man typisk belægge dem med fenolfilm. Alternativt er der også mulighed for maling og lakering, hvis træet skal kunne modstå vand og fugt. Hvis krydsfineren er belagt med fenolfilm, anbefaler vi kantforsegling ved opskæring.

Er der forskel på hvilke træ finerpladen er lavet af?

Ja, finerpladens kvalitet og udseende afhænger meget af, hvilken træsort den er lavet af. Birk og teak er begge meget holdbare, og passer godt til projekter, hvor stabilitet er vigtigt. Mahogni er særligt eftertragtet pga. af den mørke, og naturlige røde farve. Okoume er meget resistent imod fugt, hvilket  gør den ideel til f.eks. indendørs aptering på skibe.

Log ind

Opret konto

Opret konto